22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 11:47
No menu items!

Delegaţie de parlamentari români, în Marea Britanie

spot_img

O delegație parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, va efectua luni o vizită oficială în Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, vizită în cadrul căreia vor fi abordate teme importante, precum progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, eliminarea restricţiilor de muncă pentru cetăţenii români care doresc să lucreze în Marea Britanie şi sporirea volumului investiţiilor de capital britanic în economia românească.

Vizita oficială este efectuată la invitaţia preşedintelui Camerei Comunelor din Parlamentul britanic, John Bercow și este prima vizită a unei delegaţii parlamentare române la Londra condusă de un preşedinte al Camerei Deputaţilor după 1993. Delegația este compusă din parlamentarii Tudor Chiuariu (PNL), Dan Zătreanu (PDL), Luminiţa Iordache (grupul progresist), Edler Andras (UDMR) şi Aledin Amet (grupul minorităţilor naţionale).

Delegaţia română va avea întruniri cu mai mulți oficiali britanici printre care se numără  preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, ministrul de stat pentru Afaceri Europene şi NATO, David Lidington, şi preşedintele Comisiei pentru standarde şi privilegii din Camera Comunelor, Kevin Barron.

În cadrul programului oficial, Valeriu Zgonea a fost invitat să participe şi la reuniunea zilnică a conducerii Camerei Comunelor, Camera inferioară a Parlamentului britanic.