12.7 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 17:55

Defrișările ilegale ajung în CSAT

spot_img

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a definitivat, de comun acord cu premierul, ordinea de zi a viitorului CSAT, printre temele abordate fiind și cea a defrițărilor ilegale

Maramureş: Incendiul de pădure din marginea cătunului Bloaja, nestins
foto: emaramures.ro

Șeful statului consideră că defrișările ilegale constituie un atentat la siguranța națională, așa că va fi principala temă de discuții în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Sunt hotărât să se discute acest lucru în CSAT. Am avut o discuţie cu premierul şi am definitivat ordinea de zi în viitorul CSAT. Aşteptăm materialele de la toate instituţiile abilitate pentru a avea o imagine clară asupra amplorii şi pagubelor produse de defrişările ilegale. Dacă este cazul vom lua o decizie.

declarație de presă Klaus Iohannis

Întrebat de Codul Silvic, șeful statului a spus că dacă ar fi vrut să îl atace la CCR, ar fi făcut-o până acum. Președintele a subliniat că deși a avut puncte de vedere diferite cu premierul, nu poate accepta ca dezbaterile să ducă la aluzii că se face trafic de influență în anturajul președintelui. Chestionat apoi dacă intenționează, în continuare, să îl dea în judecată pe premier, așa cum a spus, pentru aceste acuzații, Iohannis a spus că va avea întâi o întâlnire lămuritoare cu Ponta, apoi se ve decide.

M.N.