3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 22:13
No menu items!

Dedesubturile “puciului” de la Tarom

spot_img

Dedesubturile "puciului" de la Tarom
foto: realitatea.net

Scandalul din interiorul companiei Tarom ia amploare. Fostul membru al  Consiliului de Administratie al Tarom (până la sfârșitul lunii mai), Lucian Isar, a dezvăluit care sunt jocurile de culise pentru preluarea conducerii companiei.

Lucian Isar a arătat,  la Digi24, care sunt dedesubturile debarcării managerului privat al Tarom, belgianul Christian Heinzmann (foto), cu trei ani mai devreme de încheierea contractului.

Mandatul lui Heinzman a fost scurtat la un singur an, de la patru, deşi compania a înregistrat progrese notabile în operaţiunile de redresare financiară, a arătat Isar.

Noi l-am numit (pe Christian Heinzmann – n.r.), noi i-am aprobat planul de management. Mai e prima lună în care Tarom a trecut pe plus. Eliminarea CEO-ului privat de la conducere e un proces care a început acum șase luni, este o frământare profundă a ministrului transporturilor (Relu Fenechiu – n.r.) de a-și pune propriii oameni. S-a încercat o astfel de mișcare prin rejectarea planului de management. Acesta a trecut cu cinci voturi la unu și în toată perioada asta, conducerea de management executiv și angajații companiei au implementat acest plan de management”, a declarat Lucian Isar, la Digi24.

Domnul Demetriade a venit acum o lună în board-ul Tarom tocmai cu acest mandat, de a intra pe ușa din dos în conducerea executivă. Pentru că, după cum bine știți, domnul Demetriade a și încercat să aplice și a și aplicat, dar nu a trecut de acest test încă din toamnă, a încercat să fie manager executiv, și de atunci a tot încercat diferite soluții și acum a găsit această ușă din dos de a intra, ca și director executiv, prin intrermediul unei poziții în board. Mi se pare că este în conflict flagrant de interese domnul Demetriade și tot acest puci pe care l-am descris pe blogul meu e în conflict cu spiritul și litera ordonanței 109”, a comentat Lucian Isar.

Ştefan Tănăsescu