8.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 5:15

Declarație deplasată a lui Mircea Geoană la Consiliul Național al PSD

spot_img

Mircea_Geoana_SZ

Senatorul PSD Mircea Geoană a susținut în deschiderea Consiliului Național al PSD, desfășurat, sâmbătă, la Sala Palatului, că misiunea partidului este să câștige tot în 2014. În același timp, chiar dacă nu este în poziția de a face astfel de declarații, el a spus că PSD trebuie să aibă candidat propriu la alegerile prezidențiale, în ciuda acordului USL de susținere a lui Crin Antonescu. Afirmația oarecum deplasată a lui Geoană vine la o zi după ce însuși Victor Ponta a spus că nu îl interesează alegerile prezidențiale.

Vă spun că misiunea noastră, a principalului partid al României, în 2014 este una foarte simplă, să câștigăm tot. Trebuie să plecăm de la ipoteza de lucru că e foarte posibil că mandatul va fi de 5, eventual încă 5 ani de zile. În 10 ani, datorită decalajului între parlamentare si prezidențiale, viitorul președinte va moși patru guverne succesive. Sprijiniți această guvernare așa cum o fac și eu, sprijiniți candidatul nostru la ce s-o mai întâmpla să fie anul viitor

Mircea Geoană
senator PSD

În schimb, Adrian Năstase a pledat pentru o coaliție unită, susținând că PSD trebuie să evite replicile acide față de partenerii de guvernare. El a caracterizat USL ca o „căsătorie din interes, dar o alianță rațională și justificată”. Același mesaj a fost transmis președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, absent de la eveniment. În același mesaj, seniorul social-democrat a spus că războiul între partenerii de guvernare e inutil.

Valeriu Motoc