8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 8:35
No menu items!

Decizii mai dure: certificatul verde, obligatoriu pentru toți angajații din România

spot_img

Certificatul verde să fie obligatoriu pentru toți angajații din România, indiferent de numărul de persoane care lucrează ori se află la un moment dat într-o clădire. Aceasta este una dintre propunerile care vor fi depuse în Parlament pentru a fi  aplicate prin noul act normativ privind certificatul verde. Așadar, propunerea inițială făcută de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în baza căreia le era impus certificat verde doar angajaților care lucrau în clădiri cu un număr mai mare de 50 de persoane va fi eliminată din proiectul de lege aflat acum în dezbaterea Camerei Deputaților. 

Potrivit aceluiași set de propuneri, li se va permite accesul la locul de muncă și angajaților vaccinați doar cu prima doză a unuia dintre serurile bazate pe ARN Mesager. 

În ceea ce privește testarea, în cazul medicilor, aceasta va fi plătită de stat, măsură ce ar putea fi aplicată și în cazul profesorilor. 

În ceea ce privește celelalte categorii de angajați, aceștia își vor plăti testele, în cazul în care nu se vaccinează. Surse politice citate de Antena 3 au precizat, însă, că social – democrații intenționează să propună ca testul PCR să fie obligatoriu o dată la 30 de zile. 

Raluca Dan