23.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021 - 14:01

DECIZIE: Părinții infectați cu Covid vor fi tratați în secțiile de pediatrie alături de copiii lor bolnavi

spot_img

Părinții infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 vor putea fi trataţi în secţiile de pediatrie unde se află internaţi şi copiii lor. În acest sens au fost modificate unele actele normative, a anunțat luni Ministerul Sănătății.

”Începând de astăzi, 13 septembrie 2021, unităţile sanitare cu paturi, care au în structură secţii sau compartimente cu profil pediatric, pot asigura asistenţa medicală pentru însoţitorii care sunt cazuri suspecte şi cazuri confirmate de COVID-19”, a transmis, luni, ministrul Sănătăţii.

În acest sens au fost modificate unele acte normative și publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 875 din 13 septembrie 2021.

”În situaţia în care evoluţia copilului este favorabilă şi este posibilă externarea acestuia, dar însoţitorul copilului necesită în continuare asistenţă medicală spitalicească, medicul curant al însoţitorului împreună cu şeful de secţie au obligaţia de a organiza transferul acestuia pe o secţie de adulţi, în cadrul aceleiaşi unităţi sanitare, sau, într-o altă unitate sanitară”, a mai transmis Ministerul Sănătăţii.

Potrivit ultimului raport emis de către autorități, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 5.288. Dintre acestea, 633 sunt internate la ATI.

Din totalul pacienților internați, 162 sunt minori, 152 fiind internați în secții și 10 la ATI.

C.D.