15.1 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 9:51

Decizie istorică: Azil politic colectiv pentru Snowden acordat de America Latină

Decizie istorică: Azil politic colectiv pentru Snowden acordat de America Latină

Pentru prima oară în istorie, America Latină oferă refugiu politic în mod colectiv, a declarat preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, într-o intervenţie pentru canalul de televiziune Telesur, preluat de publicaţia electronică rusă Vzgliad.

America Latină este un teritoriu umanitar şi de fiecare dată suprafaţa sa devine mai mare. Acesta este, probabil, singurul caz în istorie de azil umanitar şi politic care se acordă în mod colectiv. Aceste ţări (care au anunţat garanţii pentru acordarea de azil) îi spun tânărului (american): Sunteţi persecutat de imperiu, veniţi aici

Preşedintele venezuelean, Nicolas Maduro

Luni, Maduro, a declarat că ţara sa a primit o cerere de azil din partea lui Snowden, un fost asistent tehnic al CIA care a făcut dezvăluiri despre programul SUA de supraveghere a comunicaţiilor şi Internetului,  şi acum „el trebuie să decidă când va putea zbura”.

În prezent, Snowden se află în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo din Moscova, de unde nu poate pleca deoarece guvernul SUA i-a anulat paşaportul american.

C.I.