26.1 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 15:23
No menu items!

Decizie în dosarul micuței Sorina. Cererea procurorului general, judecată la Slatina

spot_img

Dosarul care vizează adopția micuței Sorina de la Baia de Aramă, constituit în urma cererii procurorului general Bogdan Licu de a emite o ordonanță președințială, astfel încât fetița de 8 ani să nu poată părări România, va fi strămutat la Tribunalul Olt. 

Solicitarea a fost făcută de familia Săcărin, cea care a adoptat-o pe Sorina, potrivit Antena 3. 

După ce Tribunalul Mehedinți a transferat Judecătoriei Drobeta Turnu Severin cererea formulată de Procurorul general Bogdan Licu de a emite o ordonanță președințială prin care  minorei Sorina să nu poată părăsi ţara, pe rolul acestei instanțe a rămas disjunsă cauza privind strămutarea procesului. Judecătorii de la Tribunalul Mehedinși s-au pronunțat în dosarul 1769/101/2019, având ca obiect „strămutare – disjungere cauza din dosarul nr.1762/101/2019”, printr-o declinare de competență.

S-a admis cererea de strămutare a dosarului de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin la Tribunalul Olt. Minuta este mai amplă, au fost desfiinţate şi actele întocmite de Judecătoria Drobeta Turnu Severin ca urmare a admiterii cererii de strămutare. Dosarul va fi trimis la Tribunalul Olt, se va înregistrat şi se va da un termen de judecare. Conform minute se dispune refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanţă înainte de strămutare”, a declarat Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

În urmă cu o săptămână, părinţii adoptivi ai fetiţei de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanţei preşedinţiale de la Mehedinţi departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linşaţi şi pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinţi”.

Marți, judecătorii Curții de Apel Craiova au decis ca dosarul Sorinei să fie strămutat la Tribunalul Olt.