20.6 C
București
luni, 15 august 2022 - 12:14
No menu items!

Decizie fără precedent la Suceava. Pacienţii cu Covid-19 pot fi vizitaţi de rude

spot_img

Pacienții în stare gravă de la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, inclusiv cei din secția ATI-Covid, pot fi vizitați de rudele cele mai apropiate, care își asumă riscul de infectare.

Conform deciziei conducerii Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou”, vizitatorii au acces numai în combinezon de protecție, cu respectarea regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

“Am decis că este bine și putem să aprobăm aceste vizite pentru pacienții aflați în stare gravă. Este foarte important ca acești pacienți să aibă suportul celor dragi. Am încercat să suplinim prin prezența medicilor și psihologilor, dar nu este întotdeauna de ajuns. Este foarte important ca cel aflat în stare gravă, în stare critică, să simtă că are suportul celor dragi”, a declarat, luni, managerul spitalului, Alexandru Calancea, potrivit monitorulsv.ro.

Spitalul a elaborat o procedură, care reglementează accesul la pacienții în stare gravă, atât în secția ATI-Covid, cât și în celelalte secții. Vizitele sunt permise doar pentru rudele de gradul I și doar o singură persoană poate merge la pacient.

 „Încercăm să înțelegem nevoia celui care se află în suferință și să-i ameliorăm starea de sănătate. Zilnic, în toate secțiile spitalului sunt cam 10-15 vizite”, a precizat Calancea.

Potrivit coordonatorului secției ATI-Covid din spital, Dănuț Barbunc, ruda pacientului trebuie să facă o cerere către directorul medical și să semneze un formular în care își asumă potențialul risc de infectare.

„Când vine, merge cineva de la noi să o instruiască și să o îmbrace în echipament specific Covid. Timpul petrecut la pacient este de 10 minute, apoi o însoțim pe circuitul de ieșire și îi arătăm cum să se dezbrace. Avem vizitatori tot timpul, unul, doi, trei pe zi”, a mai spus medicul.