23.2 C
București
vineri, 17 septembrie 2021 - 12:42

Decizie fără precedent a instanței la Suceava. A anulat obligativitatea prezentării adeverinței de vaccinare la cazarea în cămine

spot_img

Studenții Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava nu mai trebuie să prezinte dovada vaccinării la cazarea în cămine. Asta a decis instanța, care a anulat obligativitatea prezentării adeverinței. Sentința poate fi însă atacată cu recurs.

Instanța de fond a anulat hotărârea senatului Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava care obligă studenții să prezinte dovada de vaccinare pentru cazarea în cămine, transmite clujust.ro.

Prin sentința nr. 540/08.09.2021 a Tribunalului Suceava s-a dispus anularea art. 2 lit.a și b din Hotărârea nr. 29/2021 a Senatului Universității Stefan cel Mare din Suceava prin care studenții care doreau să se cazeze în căminele Universității erau obligați să prezinte dovada vaccinului (măcar prima doza de vaccin) sau test PCR negativ.

Pentru cazul prevăzut de lit.c, respectiv al prezentării adeverinței medicale că s-au vindecat de COVID-19, adeverință eliberată cu cel mult 6 luni de zile înaintea cazarii, nu s-a solicitat anularea.

S-a dispus și suspendarea executării acestor dispoziții din Hotărârea Senatului Universității Suceava în privinta reclamantului până la soluționarea definitivă a cauzei.

Universitatea poate ataca cu recurs sentința.

                                                                                                                    Adina Silav