27.1 C
București
joi, 18 august 2022 - 13:20
No menu items!

Decizie definitivă în cazul copilului omorât de câini în Parcul Tei: 3 ani de închisoare la 3 ani de la tragedie

spot_img

Magistrații Curții de Apel București l-au condamnat definitiv, joi, la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă pe Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde a fost omorât în 2013, de câini maidanezi, copilul Ionuț Anghel.

Constantin Ciorăscu este acționar și administratorul firmei SC Tei Rezidențial SRL, care deține terenul unde a murit copilul.

În plus, judecătorii au admis apelurile declarate de familia lui Ionuț Anghel și au decis ca Ciorăscu să fie condamnat la trei ani de închisoare cu executare, după ce acesta primise de la Judecătoria sectorului 2 trei ani de închisoare cu suspendare, relatează Agerpres.

În schimb, instanța a menținut decizia judecătoriei de condamnare a Administrației Domeniului Public Sector 2 București la plata unei amenzi penale de 300.000 lei pentru ucidere din culpă, aceeași sumă urmând să achite și firma Tei Rezidențial SRL București.

A fost menținută și hotărârea pe latură civilă a judecătoriei care a decis ca Administrația Domeniului Public Sector 2 București, SC Tei Rezidențial SRL București și Constantin Ciorăscu să plătească în solidar suma totală de 2,4 milioane de euro, astfel: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuț), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Andreea Anghel (mama lui Ionuț) și 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuț).

Magistrații au menținut sechestrul asigurator asupra bunurilor imobile ale firmei SC Tei Rezidențial SRL, până la concurența sumei de 1,7 milioane euro.

Pe 2 septembrie 2013, o femeie a sunat la 112 și a anunțat că și-a pierdut în Parcul Tei din sectorul 2 al Capitalei unul dintre cei doi nepoți, pe Ionuț Anghel, în vârstă de patru ani.

Celălalt nepot, Andrei Anghel, în vârstă de șase ani, a spus, după incident, că fratele lui, Ionuț, a fost încolțit de câini. La scurt timp, copilul a fost găsit mort.

R.D.