8.6 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 8:48

Decizie definitivă a Curţii Supreme: Cătălin Voicu – şapte ani de închisoare UPDATE

spot_img

Curtea Supremă ia luni o decizie în dosarul lui Cătălin Voicu

UPDATE

Fostul senator Cătălin Voicu a fost condamnat definitiv, luni, de Curtea Supremă, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul în care a fost judecat pentru corupţie.

În plus, instanţa a dispus majorarea pedepsei în cazul fostului judecător Florin Costiniu, de la trei la patru ani de închisoare cu suspendare, stabilind un termen de încercare de nouă ani. Omul de afaceri Marius Locic a rămas cu pedeapsa de patru ani de închisoare cu executare, dispusă în iunie 2012, de un complet de trei judecători al Curţii Supreme.

În cazul lui Costel Căşuneanu, magistraţii au menţinut pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare, dar au majorat termenul de încercare la nouă ani. Decizia Completului de cinci judecători al Curţii Supreme este definitivă, astfel că atât Cătălin Voicu, cât şi Marius Locic urmează să fie încarceraţi.

Completul de cinci judecători al Curții Supreme a rămas luni seara în pronunţare în dosarul în care Cătălin Voicu, Florin Costiniu, Costel Căşuneanu şi Marius Locic sunt acuzaţi de fapte de corupţie.

Cei cinci judecători au finalizat dezbaterile în acest caz, după ce au ascultat pledoariile apărării şi acuzării, precum şi ultimul cuvânt al inculpaţilor. Instanţa a anunţat că va da o sentinţă definitivă după terminarea şedinţei de judecată.

Procurorul DNA a cerut Completului de cinci judecători al Curții Supreme majorarea semnificativă a pedepselor care au fost aplicate în acest dosar de către instanţa de fond şi, totodată, stabilirea unor pedepse cu executare pentru toţi inculpaţii. Acesta le-a cerut magistraților să-l condamne pe fostul senator Cătălin Voicu la nouă ani de închisoare cu executare. Voicu a fost condamnat, în iunie 2012, de un complet de trei judecători de la instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare.

Procurorul a susţinut că Voicu este exponentul cel mai de sus în acest caz şi liderul întregului ansamblu faptic, acesta trebuind să primească pedeapsa cea mai grea. Acesta a arătat că, în raport de calitatea pe care Voicu o avea şi de modul cum s-a folosit de funcţia deţinută pentru a corupe judecători ai Curții Supreme şi poliţişti, faptele sale sunt de natură deosebit de periculoasă. În plus, procurorul a arătat că Voicu trebuie să primească pedeapsa cea mai mare pentru atitudinea nesinceră şi modul disimulat şi conspirat în care a acţionat, precum şi pentru că încercat influenţarea unui martor.

Mai mult, reprezentantul DNA a cerut condamnarea lui Florin Costiniu la şase ani de închisoare, a lui Marius Locic la cinci ani de închisoare şi a lui Costel Căşuneanu la patru ani de închisoare, toate cu executare.

Cătălin Voicu a fost internat însă luni la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală. El se află în Clinica de chirurgie 3, cu diagnosticul rectoragie şi anemie secundară, fiind supus unor investigaţii amănunţite întrucât are şi alte boli, după cum a precizat șeful clinicii, medicul Mircea Beuran.

“Au fost multe discuţii în legătură cu internarea fostului senator Cătălin Voicu. Acesta a ajuns luni dimineaţă la spital în urgenţă, având rectoragie, adică pierdere de sânge prin rect, dar şi anemie secundară. Totodată, pacientul are şi alte suferinţe, precum diabet, boală de inimă şi obezitate, în prezent fiind supus unor investigaţii medicale complexe”, a declarat Beuran.

R.D.