Decizie de ultimă oră în privința Institutului Cantacuzino și a producției de vaccinuri

Premierul Mihai Tudose a luat, miercuri, în ședința de guvern o hotărâre de ultimă oră în privința Institutului Cantacuzino, după bâlbâielile ministrului sănătății, Florian Bodog, pe care l-a și admonestat.

Îngrijorat de situaţia institutului şi de managementul defectuos, prim-ministrul a decis ca Institutul Cantacuzino să treacă în subordinea Ministerului Apărării. „Domnule ministru Bodog, bine ați venit în România! Vă rog ca, împreună cu domnul ministru Țuțuianu, Institutul Cantacuzino să devină parte componentă a MApN. Poate o mână mai de fier, mai militarizată poate să aibă în sfârșit rezultate”, a spus premierul în cadrul şedinţei de Guvern.

Deşi Tudose a dispus ca această mutare să aibă loc într-o lună, ministrul apărării a promis că va veni cu un proiect de act normativ în maxim 3 săptămâni. „Dacă e sarcină, o preluăm. M-am și gândit cum ar putea fi organizat și am făcut și o analiză prealabilă. Nu am toate datele ca să mă pronunț acum. Propun ca, împreună cu ministrul Bodog să venim în maxim trei săptămâni să venim cu un proiect de act normativ în care să îl preluăm și să îl transformăm în unitate militară, cu conducere militară”, a precizat ministrul Adrian Țuțuianu.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU