4.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 11:31
No menu items!

Decizie a unui tribunal din China: virginitatea valorează 5.000 $

spot_img

Femeia care a inițiat procesul susține că a fost înșelată

China

O femeie din China a primit echivalentul a 5.000 de dolari printr-o decizie a unei instanțe, după ce l-a dat în judecată pe un bărbat pentru ”violarea dreptului ei la virginitate”, prin faptul că a păcălit-o că se vor căsători, potrivit AFP.

Cei doi aveau o deja o relație stabilă, când femeia, al cărei prenume este Chen, a aflat că prietenul ei era deja căsătorit. Ea l-a dat în judecată pentru că a convins-o să renunțe la virginitate, a pretins că este burlac și pentru că i-a promis că o va lua de soție. Bărbatul, Li, a făcut apel la această sentință, a relatat presa din Shanghai, cea mai mare aglomerare urbană din China.

Cei doi s-au cunoscut pe rețelele online în 2009 și au început o relație în 2013, când au călătorit în Singapore. Când Li nu a mai dat vreun semn de viață, Chen a venit la el acasă și l-a găsit cu soția.

Chen l-a dat în judecată și l-a acuzat de violarea dreptului la virginitate și la sănătate, cerând despăgubiri morale de 81.000 de dolari și decontarea unor costuri medicale de 250 de dolari.

Instanța a considerat că despăgubirea cerută este ”excesivă”, dar că ”dreptul la virginitate” ar trebui să fie protejat de lege, pentru că este un ”drept moral”, în relație cu ”libertatea sexuală, siguranța sexuală și puritatea sexuală”.

”Violarea dreptului la virginitate ar putea duce la afectarea corpului, sănătății, libertății și reputației unei persoane (…), ar trebui să fie compensată”, a afirmat instanța, care nu a explicat cum a ajuns la suma de 5.000 de dolari.

S.Z.