25.7 C
București
luni, 5 iunie 2023 - 19:04
No menu items!

Decizia lui Victor Ponta de a-și muta biroul la MApN, subiect de glume în presa internațională

spot_img

Ponta_Guvern

 

Decizia premierului Victor Ponta de a-şi muta biroul la MApN a devenit subiect de glume în presa internațională, atrăgând avertismente din partea ziarelor quality, scriu jurnaliștii de la expresmagazin.ro.

„Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta şi-au făcut un obicei din a se acuza unul pe altul de corupţie, iar antipatia foarte publică dintre ei poate foarte bine să mânjească şi mai tare imaginea unei ţări considerate deja una dintre cele mai corupte din Europa. Mişcarea lui Ponta vine după ce s-a aflat că un pretins apel dat de la el din birou a fost invocat într-o anchetă de corupţie în care este implicat un coleg din partidul său. Premierul a susţinut că investigaţia este o înscenare orchestrată de rivalii săi politici”, scriu jurnaliștii britanici de la „The Telegraph”.

„Victor Ponta şi-a făcut bagajele, şi-a eliberat pupitrul şi s-a instalat într-un birou al ministerului apărării în efortul de a scăpa de pretinsele interceptări ordonate de Traian Băsescu”, mai scriu jurnaliştii de la „The Telegraph”.

De asemenea, jurnaliștii de la tabloidul „Daily Mail” ironizează situația încă din titlu: „Stop bugging me!” („Încetează să mă mai enervezi” sau „Încetează să-mi mai interceptezi convorbirile” n.r.).

„Preşedintele şi premierul s-au acuzat în trecut de corupţie şi au o antipatie unul faţă de celălalt”, scriu ziariştii celui mai politicos popor din lume. „Recent, Ponta l-a descris pe Băsescu drept un comunist corupt, care va sfârşi în puşcărie”, continuă aceştia.

D.M.