17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 4:26
No menu items!

Decizia de carantinare a arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, rămâne în vigoare. Apelul formulat, respins de judecători

spot_img

Tribunalul Constanţa a respins apelul arhiepiscopului Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, în legătură cu anularea deciziei de carantinare, iar hotărârea este definitivă. Carantina este valabilă până sâmbătă, inclusiv.

Tribunalul Constanţa a judecat, vineri seara, apelul lui ÎPS Teodosie la decizia Judecătoriei Constanţa, care a respins cererea de ridicare a carantinei. Instanţa a menţinut decizia primei instanţe, iar hotărârea este definitivă. Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului privind decizia de carantinare emisă de Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti. Decizia instanţei a fost atacată cu apel.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, că a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării ÎPS Teodosie, solicitându-se, pe de o parte, suspendarea efectelor, pe de altă parte, anularea hotărârii. 

Arhiepiscopia Tomisului preciza că cele trei amenzi date de poliție Înalt Prea Sfinţitului (ÎPS) Teodosie pentru nerespectarea deciziei de carantinare sunt ilegale şi sunt contestate în instanţă deoarece Înaltul Prelat ar fi aflat despre această hotărâre (de carantinare –n.r.) abia luni după-amiază. Până atunci, arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori, de poliţiştii constănţeni, valoarea totală a sancţiunilor fiind de 3.000 de lei.

                                                                                                                    Adina Silav