10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 19:34

Decizia de achitare a doctorului Mohamad Yassin în dosarul făcut de Florentina Mirică, preferata lui Kovesi

spot_img

Lumeajustitiei.ro prezintă decizia prin care Curtea de Apel Bucureşti a dispus achitarea doctorului Mohammad Yassin, în dosarul fabricat la DNA de vestita procuroare Florentina Mirică . Motivarea judecătorilor este dezastruoasă pentru Florentina Mirică, instanţă constatând că aceasta l-a rezolvat pe doctorul Yassin cu denunţători provocatori, care se aflau în dusamanie cu inculpatul. 

Dosarul a fost soluţionat de judecătorii Alin Nicolescu şi Luminiţa Nițu, însă pentru că unul din aceştia a avut opinie separată s-a format complet de divergenţă, balanţa în sensul achitării înclinând-o judecătoarea Isabelle Tocan. Drept urmare, prin 1671/A din 21.11.2017, medicul Yassin şi un al doilea inculpat, Tahli Fadel, au fost achitaţi în baza art. 16 alin.1 lit.b teza I Cod procedura penală care prevede: “fapta nu este prevăzută de legea penală”. La fond, judecătorul Valeriu Terceanu de la Tribunalul Bucureşti îl condamnase pe Yassin la 3 ani închisoare cu suspendare, iar pe Tahli Fadel la 2 ani şi 6 luni cu suspendare.

Yassin şi Fadel au fost trimişi în judecata prin rechizitoriul întocmit de procuroarea Florentina Mirică şi confirmat de şeful Secţiei I DNA Gheorghe Popovici, pentru un închipuit trafic de influenţă, respectiv complicitate la această infracţiune, cei doi fiind acuzaţi că ar fi cerut două milioane de euro pentru a interveni în obţinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu închisoarea a lui Omar Hayssam. Mohamad Yassin a fost arestat preventiv timp de 11 luni şi 8 zile, şi a stat în arest la domiciliu alte 6 luni şi 10 zile. De asemenea, Tahli Fadel a stat la rândul său 1 an şi 3 luni în arest preventiv şi arest la domiciliu. 

Andrei Tudor