24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:49
No menu items!

Decizia Comisiei Juridice în cazul „Ion Stan”: șeful Comisiei SRI poate fi arestat

spot_img

 

Comisia Juridică a Camerei Deputaților a avizat pozitiv, cu nouă voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, cererea justiţiei privind arestarea preventivă a deputatului Ion Stan, acuzat de trafic de influenţă.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Comisiei, deputatul PDL Daniel Buda.

El a cerut, de asemenea, grupului PSD să se reunească de urgenţă pentru a emite un punct de vedere pe tema cererii în cazul Stan.

Buda a mai spus că a cerut ca plenul Camerei Deputaților să se întrunească până miercuri pentru a decide în acest caz.

Ion Stan şi avocatul său, Doru Viorel Ursu, au participat, luni dimineaţă, mai puţin de jumătate de oră, la lucrările Comisiei Juridice, unde s-a discutat cererea de arestare preventivă a parlamentarului, cei doi plecând fără a face declaraţii presei.

Ministrul Justiţiei a transmis, marţi, preşedintelui Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, acuzat de două infracţiuni de trafic de influenţă.

UPDATE

Vicepreşedintele Comisiei Juridice, Florin Iordache (PSD), a declarat, luni, după avizarea încuviinţării arestării preventive a deputatului PSD Ion Stan, că Biroul Permanent al Camerei va fi convocat marţi, dar nu poate să precizeze când va avea loc şedinţa grupului PSD şi plenul în acest caz.

„Astăzi va fi elaborat raportul Comisiei juridice, apoi grupul PSD se va întruni în prezenţa lui Ion Stan pentru a-şi spune punctul de vedere. Nu ştiu când va avea loc. Majoritatea colegilor din teritoriu nu au venit, pentru că fiecare se gândeşte la interesul propriu. Nu ştiu dacă va fi sau nu şedinţa de plen”, a spus Iordache.

R.D.