15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 3:21
No menu items!

Decizia Casei Regale în cazul lui Sorin Oprescu

spot_img

Casa Regală a României i-a retras lui Sorin Oprescu, decorația pe care i-a acordat-o în 2013, după ce primarul Capitalei a fost arestat, duminică de Tribunalul București.

Regele Mihai a decis să retragă decoraţia primarului general al Capitalei în urma arestării acestuia sub acuzaţia de luare de mită. Sorin Oprescu a fost decorat, în 12 mai 2013, cu Ordinul Coroana României, în grad de Ofiţer.

Casa Regală a precizat, într-un comunicat de presă, remis luni, că această decizie a Majestății Sale Regele Mihai I a fost luată în conformitate cu Statutul Ordinului Dinastic Coroana României. Totodată, Casa Regală precizează că Sorin Oprescu a fost informat, printr-o scrisoare, despre această decizie.

Astăzi, 7 septembrie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu. Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011. Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin

Casa Regală

Casa Regală a României a acorda decoraţii, în 12 mai, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Castelul Peleş, mai multor personalităţi ale vieţii publice, printre care Margareta Pâslaru, Marina Voica, actorul Radu Beligan, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi ÎPS Calinic.

Olimpia Diaconiuc