39.1 C
București
miercuri, 17 iulie 2024 - 20:16
No menu items!

De Ziua Persoanelor Vârstnice, indexarea pensiilor la guvern

spot_img

Reprezentanţii asociaţiilor de pensionari i-au solicitat premierului Victor Ponta ca Guvernul să indexeze pensiile.

Premierul şi ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, s-au întâlnit la sediul guvernului cu reprezentanţii asociaţilor de pensionari cu prilejul Zilei Persoanelor Vârstnice.

„Principala noastră preocupare este să obţinem indexarea pensiilor”, a declarat, în urma întâlnirii, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Pensionarilor, Preda Nedelcu.

Acesta a mai spus că a fost vorba despre o întâlnire în care primul-ministru a ascultat toate solicitările pensionarilor, urmând ca problemele punctuale să fie discutate într-o viitoare întâlnire.

Ministrul Muncii a arătat că, în prezent, Guvernul este în faza de elaborare a bugetului pentru anul viitor şi că măsurile avute în vedere pentru pensionari vor fi anunţate la „momentul potrivit”.

În trimestrul II al anului 2012, numărul mediu de pensionari români a fost de 5,49 milioane, în scădere cu 104 mii persoane faţă de acelaşi trimestru al anului precedent iar scăderea față de primul trimestru al anului 2012 a fost de 38 000 de persoane, conform Institutului Național de Statistică.

Pensia medie lunară în trimestrul II al anului 2012 a fost de 769 lei, cu 2 la sută mai mare decât același trimestru al anului trecut și cu 0,4 la sută mai mare decât primul trimestru din 2012.