14 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 18:36

De ziua lui, Claudiu Năsui cere bani din donații

spot_img

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a anunțat, miercuri, pe contul său de Facebook, că își donează ziua de naștere și, în acest sens, le-a cerut prietenilor săi de pe rețeaua de socializare să doneze bani către un institut care se ocupă de educația economică. Este vorba despre Institutul Ludwig von Mises România, instituție care, de peste 10 ani, colaborează îndeaproape cu organizația nonguvernamentală Societatea pentru Libertate Individuală (SoLib), fondată chiar de Năsui care a ocupat și funcția de președinte al organizației. 

Spre exemplu, pe 2 martie 2011, SoLib și Institutul von Mises România au organizat împreună un eveniment prin care marcau  85 ani de la naşterea lui Murray Rothbard, unul dintre cei mai mari filosofi economişti şi autorul Manifestului Libertarian. ”Asociaţia pe care o reprezint s-a implicat în organizarea şi promovarea acestui eveniment, din dorinţa de a a ajuta la răspândirea ideilor libertariene ale lui Murray Rothbard în rândul publicului larg”, declara la acea dată Claudiu Năsui, atunci preşedinte al Societăţii pentru Libertate Individuală, după cum reiese chiar din comunicatul post-eveniment publicat pe site-ul Institutului Ludwig von Mises România. 

Astăzi, ministrul Claudiu Năsui a anunțat că își donează ziua de naștere Institutului Ludwig von Mises și și-a încurajat prietenii să facă și ei donații în bani către vechii săi colaboratori.

“Ştiu că e moda cu donaţia zilei de naştere pe Facebook. Sunt foarte multe cauze care merită susţinute. Dar am să aleg să susţin una care e mult mai puţin cunoscută, dar în acelaşi timp extrem de importantă pentru societatea noastră. Nu mulţi au auzit de Institutul Mises. Este un institut dedicat educaţiei economice de 20 de ani, cu o activitate susţinută de seminarii, traduceri şi editarea unora dintre cele mai importante lucrări de economie şi filosofie politică”, a scris Năsui pe Facebook. 

Acesta a afirmat că Ludwig von Mises “este unul dintre cei mai importanţi gânditori liberali ai secolului trecut”.

“Se zice că să dai unui om un peşte îl va hrăni pentru o zi, dar să-l înveţi să pescuiască îl va hrăni o viaţă. Aş merge chiar mai departe şi aş zice, că să-i dai sistemul de reguli potrivit pentru dezvoltare îl va învăţa şi să pescuiască şi să treacă de la pescuit la altceva în momentul în care în societate vor fi prea mulţi pescari. Sistemul în care trăim este decisiv pentru societatea pe care o avem. Putem fi mulţi şi bogaţi aşa cum putem fi puţini şi săraci. Contează şi cultura şi mulţi factori, dar sistemul este absolut decisive”, a mai afirmat Claudiu Năsui.

La scurt timp de la această postare, Institutul Ludwig von Mises i-a și mulțumit ministrului pentru gestul său.

Claudiu Năsui împlinește miercuri 36 de ani.

Raluca Dan