19.7 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 22:19

De mâine, în Bulgaria se intră doar cu certificatul Covid și doar prin punctele de forntieră cu personal medical bulgar

spot_img

Începând cu 1 septembrie, de la ora 00.00 românii vor putea intra în Bulgaria numai în baza cerificatului Covid care să ateste vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, au informat autoritățile de frontieră bulgare. Intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar.

România intră în zona verde, conform autorităţilor bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul R. Bulgaria odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetăţenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, judeţul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat – Vidin, judeţul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, judeţul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, judeţul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, judeţul Constanţa.
  • Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, judeţul Călăraşi, P.T.F. Zimnicea – Svishtov 
  • P.T.F. Negru Vodă – Kardam, judeţul Constanţa se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul R. Bulgaria, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

Mai multe detalii AICI