15.3 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 18:05

De la ucigaș, la artist. Bărbatul care a vrut să-l asasineze pe Reagan, președintele SUA, cântă în libertate

spot_img

John Hinckley Jr, bărbatul în vârstă de 66 de ani, care a încercat să-l ucidă pe președintele american Ronald Reagan, la ieșirea din hotelul Hilton din Washington, în data de 30 martie 1981, se va bucura în curând de libertate totală, anunță presa internațională. În prezent, pare că Hinckley a găsit calea spre iertare și își cântă propriile compoziții despre iubire.

Un judecător federal a aprobat, luni, un acord între Departamentul Justiției din SUA și Hinckley Jr.

Acesta experimentează, de ceva vreme, traiul în libertate în diverse grade, după ce a fost externat în 2016 dintr-un spital de psihiatrie, la 30 de ani de la internare.

Procurorul Kacie Weston a precizat că Departamentul de Justiție este de acord cu înțelegerea, dar dorește ca fostul pacient să fie monitorizat pe parcursul următoarelor nouă luni.

Monitorizarea vine ca urmare a faptului că Hinckley va trăi pe cont propriu pentru prima dată în aproximativ 40 de ani, iar unul dintre medicii care l-au tratat se pregătește de pensionare, dizolvând, practic, grupul de terapie pentru pacient.

Departamentul a menționat că va depune o acțiune în instanță înainte de momentul punerii complete în libertate dacă apar noi suspiciuni privindu-l pe Hinckley Jr.

John Hinckley Jr, acum în vârstă de 66 de ani, a tras asupra președintelui american Ronald Reagan la ieșirea din hotelul Hilton din Washington, în data de 30 martie 1981.

Unul dintre gloanțe a ricoșat pe limuzina prezidențială blindată şi l-a lovit pe Ronald Reagan în piept, trecând foarte aproape de inimă.

Alte trei persoane au fost rănite în atac: agentul Secret Service Timothy McCarthy, ofițerul de poliție Thomas Delahanty și James Brady, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.
 

Acesta din urmă a rămas parțial paralizat şi cu probleme de vorbire.

Capturat după atac, Hinckley Jr a declarat că a dorit să o impresioneze pe actrița Jodie Foster, pe care o văzuse în filmul “Taxi driver”.