17.6 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 14:09

Din Mamaia în Vama Veche, prețurile au luat-o razna. O sticlă de apă costă 10 lei. O stică de bere, 10 lei. Cafeaua la tonomat 12 lei

spot_img

Turiștii care au ajuns în această vară într-una din stațiunile de pe litoralul românesc au rămas uluiți de prețurile afișate la produsele banale. O sticlă de apă, pe care în mod normal o cumperi cu aproximativ 3 lei, la mare nu dai sub 10 lei pe ea. Sticla de bere de 330 de ml nu costă mai puțin de 10 lei. Iar banala cafea, la pahar de plastc, de la tonomat, oriunde, între 1 și 2 lei, la mare costă între 10 și 12 lei.

În stațiunile de pe litoral, nu doar temperaturile sunt ridicate. Prețurile au ajuns la cote alarmante, iar turiștii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunare, atât pentru apa plată, cât și pentru o simplă cafea, la pahar de plastic.

Pentru un pahar de cafea de la automat turiștii sunt nevoiți să scoată din buzunar între 10 și 12 lei. Preț cu mult crescut față de cel din București, chiar și din Aeroportul Otopeni, unde o cafea ajunge să coste 7-8 lei. Situația se schimbă dacă vreți să vă răsfățați cu o cafea la terasă, acolo va trebui să plătiți între 18 și 20 de lei, scriu jurnaliștii de la cancan.ro

Pe o plajă de fițe din Mamaia, o stică de apă de 0,75 ajunge și la 20 de lei.

Dacă ajungem la mâncare, nota de plată ar putea să le dea multora palpitații.
O porție de pește poate costa aproape 200 de lei, dacă suta de grame este 30 de lei, cum frecvent se întâlnește la terasele de la malul mării.

Week-endul acesta litoralul românesc a fost extrem de aglomerat. Peste 200 de mii de turiști au ajuns în stațiuni încă de vineri. În topul preferințelor sunt stațiunile Eforie Nord și Vama Veche. Mulți dintre turiști preferă mâncarea fast food care este mai ieftină.

C.D.