6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 1:31

De la fraude bancare la evaziune de 1.000.000 de euro cu alcool

spot_img

Doi suspecți în dosarul fraudelor bancare de peste 80 de milioane de euro sunt vizați de anchetatori într-un  nou dosar de evaziune cu alcool.

diicot

Zeci de polițiști au descins, luni dimineața, la două persoane, soţ şi soţie, din Capitală, suspectate de evaziune fiscală cu băuturi alcoolice, pe care le-ar fi vândut în marile cluburi, prejudiciul produs bugetului de stat fiind estimat la un milion de euro.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că Poliţiştii Serviciului pentru Investigarea Fraudelor au descins, luni dimineaţă, la două apartamente din cartierul Cotroceni, unul dintre acestea fiind locuit de soţii Ionuţ şi Mihaela Vesfrid. Cei doi sunt suspectaţi că, în perioada 2010-2012, ar fi vândut alcool către marile cluburi şi ar fi făcut o evaziune fiscală evaluată la aproximativ un milion de euro.

Numele soţilor Vesfrid a apărut şi în dosarul fraudelor bancare de peste 80 de milioane de euro, în care sunt suspectaţi oamenii de afaceri Marius Locic şi Ioan Creştin. Şi numele lui Cătălin Voicu a apărut în dosarul fraudelor bancare, anchetatorii susţinând că o parte din bani ar fi fost folosiţi de omul de afaceri Marius Locic pentru a-l mitui pe fostul senator.

În dosarul fraudelor bancare au fost trimise în judecată, anul trecut, 56 de persoane. Soţii Ionuţ şi Mihaela Vesfrid nu se numără printre acestea.

R.D.