4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:18
No menu items!

De la ce scandal politic s-a născut partidul AUR

spot_img

Claudiu Târziu, copreședinte AUR, a declarat, la DCNews TV, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu, când s-a născut, de fapt, Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

“Referendumul pentru familie a fost un moment declanşator pentru decizia de a se implica politic a unei mari părţi din cei care formează astăzi AUR. S-a văzut atunci că, fără să fii implicat în acţiunea politică, la vârf, ci doar în Parlament, nu poţi să rezolvi mare lucru. Ideea a fost mai veche. Ea exista de cel puțin 15 ani, din ce ştiu eu. Şi ştiu că au mai existat inițiative de coagulare”, a declarat Claudiu Târziu, în emisiunea “Ce se întâmplă?”, prezentată de Răzvan Dumitrescu, la DCNews TV.

În toamna lui 2018, guvernarea PSD – ALDE a inițiat proiectul de lege privind redefinirea familiei tradiționale, în sensul căsătoriei ca uniuneaexclusivă dintre un bărbat și o femeie. Legea a fost trecută în Parlament și cu sprijinul unor parlamentari PNL, împotriva fiind doar cei din USR, la acel moment. Referendumul nu a fost validat pînă la urmă, din cauza participării insuficiente a cetățenilor cu drept de vot.