De Dragobete, cu microfonul sub pernă, să-mi visez agentul

  • Maria Ardelean

Un share cu două mâțe care se smotocesc mi-a amintit că azi serbăm iubiri. Româneşti. Ptiu, uitasem. N-aveam cu cine mă serba, că eu, știți, sunt mai modestă sentimental din fire. Şi-ncă un share mi-a readus în cap şi denumirea – Dragobete. SRI ne anunţă, ghiduş, printr-o poză cu două păpuşi (ambele păpuși-fetițe), că „de Dragobete, fetele îşi puneau busuioc sub pernă ca să-şi afle ursitul” şi ne mai zice, în final, că „astăzi investigăm mai diversificat”. Nu noi, iubăreţii, ci ei, SRI-ul. 

Trec peste faptul că n-aş fi crezut că Serviciul Român de Informaţii promovează, stângaci, homosexualitatea. N-or fi găsit şi ei un păpușoi-baiat, să-l aşeze lângă o păpușă-fată. 

Mai trec şi peste cuvântul „busuioc”, bolduit şi scris cu litere vizibil mai mari decât restul textului, pentru că nu cred că se referă la secretarul general al MDTR. Sau la fostul meu coleg de liceu care ştiu că activează în interiorul serviciului cu pricina.

Dar nu ştiu ce să înţeleg din investigatul diversificat. Pe mame textul ăsta simpatic le trimite spre ideea de mâncare (fiert şi pasat sau crud şi bucăţit). Pe taţi, categoric, către alternative de sex feminin (blondă sau roşcată, că brunetă am acasă). Pe bătrâni, sigur-sigur fraza asta îi îndreaptă spre analize complexe (ecograf sau RMN).

Eu am zis să nu fiu subiectivă şi nici tendenţioasă. Nu mă mai gândesc la nimic. Îmi pun diseară un microfon sub pernă şi, dacă-l visez pe Dumbravă, înseamnă că am şanse să mă mărit în câmpul tactic.

 

NICIUN COMENTARIU