1.5 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 0:59
No menu items!

De ce vor medicii CERTIFICATUL VERDE. “Ultimul val a fost un un dezastru umanitar”

spot_img

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat, vineri seara, că este “mare nevoie” de implementarea certificatului verde COVID la nivel naţional. El a arătat că, în ţările în care o astfel de măsură a fost introdusă, pandemia a avut un impact redus. “Cum vom face în România, probabil asta va fi o decizie politică. Important e să fie”, a suținut medicul, potrivit News.ro

“Toată lumea este de acord că avem nevoie de certificatul verde şi acest lucru este adevărat, chiar avem mare nevoie. Modalitatea de implementare, acum depinde. Dacă e să ne uităm la experienţa ţărilor europene – Italia, Franţa, Germania – unde au implementat acest certificat verde din mai-iunie şi lucrurile au mers foarte bine. Ei nu au avut o intensitate foarte mare a valului patru. Cum vom face în România, probabil asta va fi o decizie politică. Important e să fie“, a afirmat preşedintele Colegiului Medicilor din România, vineri seară, la TVR.

Daniel Coriu a explicat importanţa vaccinării anti-COVID, arătând că există studii care arată că a treia doză a vaccinurilor bazate pe ARN Mesager protejează şi în cazul infecţiei cu varianta Omicron.

“Deja noi avem o experienţă, am trecut cu bine patru valuri. Sigur, ultimul val a fost un dezastru, un dezastru umanitar, am avut o rată de decese zilnice destul de mare şi aceste decese s-au produs la persoanele nevaccinate. Deci vaccinarea a protejat. Acum, datele recente publicate în urmă cu două zile de cei de la Pfizer şi Moderna, studiile arată că cel puţin într-un procent important administrarea celei de-a treia doze protejează”, a afirmat Daniel Coriu.

El a arătat că există un grad de protecţie şi pentru cei vaccinaţi cu două doze, dar la doza booster “gradul de protecţie este ridicat”.

Raluca Dan