3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:35
No menu items!

De ce va putea candida Ecaterina Andronescu la europarlamentare

spot_img

ecaterina_andronescu

Ecaterina Andronescu a câștigat definitiv procesul de incompatibilitate. Fostul ministru al Educației, care se află pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare, a primit azi decizia irevocabilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a dispus anularea raportului ANI. Potrivit inspectorilor de integritate, Ecaterina Andronescu s-ar fi aflat în conflict de interese deoarece a deținut simultan funcţia de rector al Universităţii Politehnica din Bucureşti şi pe cea de senator.

ANI a susținut că în iunie 2011, senatorul s-a aflat în conflict de interese, deoarece în perioada în care a fost ministru al Educaţiei în Guvernul Boc a fost şi managerul unui proiect al UPB derulat cu fonduri UE şi a încasat aproape 40.000 de lei. ANI a sesizat Parchetul, iar în aprilie 2012, Curtea de Apel Bucureşti a găsit-o incompatibilă pe Ecaterina Andronescu. Magistrații de la ÎCCJ au dat dreptate, miercuri, fostului ministru.

Între timp, în decembrie 2012, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care modifică semnificativ Legea Educaţiei Naţionale si prin care s-au scos din lege incompatibilităţile care privesc rectorii-parlamentari şi rectorii lideri politici.

G.T.