16.2 C
București
vineri, 5 martie 2021 - 19:17

De ce susține șeful DNA că nu poate fi “eficient” în activitate

Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, s-a întâlnit cu echipa de experţi a Comisiei Europene din cadrul MCV și a susținut că un obstacol în activitatea DNA este contextul legislativ românesc, care trebuie să repare legile justiției.

Conform comunicatului DNA, îndeplinirea obiectivului din Mecanismul de Cooperare şi Verificare privind continuarea luptei anticorupţie la nivel înalt s-a numărat printre temele principale de discuţie în cadrul întâlnirii procurorului-şef al DNA, Crin Bologa, cu echipa de experţi a Comisiei Europene, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi al noului Mecanism european privind statul de drept.

“Discuţiile s-au referit la îndeplinirea obiectivului de referinţă nr. 3 din MCV, şi anume continuarea luptei anticorupţie la nivel înalt. Procurorul şef a prezentat rezultatele DNA care dovedesc că, în pofida unor obstacole de nivel legislativ, obiectivul de referinţă nr. 3 din MCV a fost atins. Totuşi, pentru eficientizarea activităţii DNA, s-a subliniat importanţa reparării legilor justiţiei şi păstrarea independenţei funcţionale şi financiare a instituţiei, în contextul schimbărilor legislative care vor urma”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, DNA şi-a asumat efectuarea de anchete profesioniste, cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale, dar şi cu îndeplinirea exigenţelor de transparenţă în ceea ce priveşte comunicarea publică în limitele legale permise.

Marilena Nedelcu