21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:28
No menu items!

De ce sunt transportați printre șanțuri și borduri bolnavii COVID-19 de la Spitalul Botoșani? (Adevărul)

spot_img

La Spitalul Judeţean „Mavromati” din Botoşani, pacienţii suspecţi de COVID-19 sunt căraţi pentru investigaţii radiologice cu targa, pe brațe, sau căruciorul prin parcarea sau parcul spitalului, printre cioate, şanţuri, maşini sau copaci, scriu jurnaliștii de la Adevărul, care ilustrează materialul cu fotografii și filmări din curtea spitalului. Alt circuit nu există pentru acest tip de pacienţi.

Pacienţii suspecţi de COVID-19 sunt duşi la investigaţii cu targa sau fotoliul rulant prin parcarea sau curtea spitalului. Propriu-zis este vorba despre pacienţi transportaţi din Unitatea de Primire a Urgenţelor la Secţia de Radiologie sau CT, unde aceştia trebuie să  meargă la investigaţii pulmonare. Și aceasta este singura cale de a evita holurile Urgenței.

Au fost surprinse imagini cu un bărbat dus cu targa prin parcarea spitalului printre maşini. Apoi targa este urcată efectiv pe braţe de angajaţi pe scări pentru ca pacientul să ajungă la radiologie. Pe lângă chinul la care sunt supuși pacienții, greul pică pe brațele brancardierilor și infirmierelor. 

Sursa foto: https://adevarul.ro/locale/botosani