11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:34

De ce se tem cel mai mult românii: dezastre, incendii, cutremure

spot_img

Unul din trei români se teme cel mai mult de un cutremur, iar 38% dintre români consideră incendiul ca fiind cel mai mare dezastru.

Conform unui sondaj privind asigurarea locuințelor, în afara dezastrelor, românii se tem de spargerea locuințelor și de inundarea cu apă de la conducte.

Cele mai puțin riscante dezastre au fost indicate a fi alunecările de teren (1,8% dintre respondenţi) şi inundaţiile (0,9%). Potrivit sondajului, 43% dintre participanţi au avut o inundare provocată de spargerea conductelor, iar 4,93% au avut un incendiu în locuinţă.

La sondaj au participat 1.766 de respondenţi, cu bărbaţi şi femei în proporţii egale, dintre care 62% locuiesc la bloc, iar 78% stau la oraş.

Doar 23,1% dintre respondenţi consideră că o asigurare obligatorie de locuinţă reprezintă o protecţie suficientă pentru locuinţa lor.

Campania de informare pe baza căreia s-a realizat sondajul, în luna octombrie, a fost susţinută de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor (PAID) şi Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor (APPA).