16.1 C
București
marți, 30 mai 2023 - 8:07
No menu items!

De ce s-a mutat ancheta Colectiv la DNA

spot_img

Dosarul tragediei de la clubul Colectiv s-a mutat la DNA, ca urmare a unor indicii de abuz în serviciu.

Procurorul adjunct al DNA, Marius Iacob a declarat că procurorii de la Parchetul General, care au făcut audierile până acum, au conturat posibile fapte de abuz în serviciu pentru unii funcționari.

Cercetările vizează fapte de competența DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru el sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă și fals intelectual. Sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de corupție în legătură cu circumstanțele în care a fost emisă autorizația de funcționare pentru clubul Colectiv. Într-o primă fază sunt vizați funcționari de la primărie, inclusiv primarul sectorului 4, persoana care atrage competența DNA.

Marius Iacob, procuror șef adjunct DNA

Iacob a mai declarat că procurorii au luat toate documentele clubului din dosarul de la Parchetul General, toate actele emise de primărie și alte autorități, dar este posibil, ca după verificări, să mai ceară și altele.

De asemenea, procurorii DNA au preluat și ancheta privitoare la folosirea coloanelor oficiale într-un mod abuziv de către ministrul de interne Gabriel Oprea, de către procurorul general Tiberiu Nițu și de către Patriarhul Daniel.

M.N.