23.1 C
București
vineri, 6 august 2021 - 7:02

De ce s-a întors o aeronavă norvegiană pe aeroport?

spot_img

aeronava norvegiana

Un avion norvegian cu 40 de pasageri la bord a revenit pe aeroportul de plecare, situat la o distanţă de sute de kilometric, întrerupând procedura de aterizare pe aeroportul de destinaţie din cauza faptului că echipajul risca să depăşească timpul de lucru autorizat de reglementări.

Acest fapt a fost posibil, întrucât compania aeriană regională Wideroe, care face parte din grupul SAS, nu avea un echipaj de rezervă pe aeroportul de destinaţie din Mosjoen (nordul Norvegiei), iar timpul legal de lucru al piloților urma să expire făcând imposibilă revenirea avionului pe zborul de întoarcere către Trondheim. În acest caz aeronava ar fi rămas la sol până la sosirea unui nou echipaj sau până când ar fi expirat timpul de odihnă al echipajului în cauză.

“Din nefericire, avionul a decolat cu un echipaj al cărui timp de lucru permis urma să se încheie. Avem norme de lucru foarte stricte impuse de autorităţi şi trebuie să ţinem seama de ele”, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, lămurind astfel situația.