sâmbătă, 5 decembrie 2020 - 8:43

De ce să mâncăm dimineața?

Națiunile Unite: Anul 2021 se transformă într-o catastrofă umanitară

Anul viitor se transformă într-o catastrofă umanitară, iar țările bogate nu trebuie să calce țările sărace într-o „luptă pentru vaccinuri”, afirmă conducerea ONU, într-o...

13 milioane de români, planificați la vaccinarea antiCovid

Preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) Valeriu Gheorghiţă a declarat vineri că, în cadrul vaccinării anti-COVID-19, obiectivul este...

Hotărâre CNSU: Piețe deschise și libertate de circulație în noaptea alegerilor

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat, vineri, o nouă hotărâre, care vizează, în principal, reluarea activităţii pieţelor agroalimentare organizate în spaţii închise...

Procurorul Călin Nistor se pensionează din DNA

Fostul procuror DNA Călin Nistor cere eliberarea din funcţie, prin pensionare, la CSM iar Secţia pentru Procurori a CSM va lua solicitarea în discuţie...

mic dejun

Dieteticienii şi nutriţioniştii din lumea întreagă laudă virtuţile micului-dejun. Un mic dejun sănătos îţi dă energie pentru întreaga zi și îţi hrăneşte creierul.

 Atunci când sari peste micul dejun, metabolismul tău nu mai funcţionează la capacitate maximă şi astfel îţi scade şi nivelul de energie. Lipsa mesei de dimineață poate provoca stări de amețeală, confuzie și sistemul imunitar ar putea să slăbească, devenind mai vulnerabil în fața bacteriilor și a virusurilor.

 Totodată, dacă nu iți iei micul dejun dimineața, poți deveni iritabil. Acest lucru se produce datorită scăderii glicemiei, ce se manifestă în general pe la jumătatea dimineţii şi conduce la apariţia iritabilităţii şi a nervozităţii.

Micul dejun bogat influențează echilibrele hormonale din organism, iar procesele metabolice folosesc cu maximă eficiență carbohidrații și proteinele pentru a produce combustibil și a arde eficient țesuturile adipoase din organism.

 Încearcă totuşi să eviţi variantele nesănătoase şi optează pentru o gustare care deşi are mai multe calorii, nu este plină de aditivi.

Noi studii au asociat lipsa unui mic dejun cu apariţia bolilor de inimă şi a diabetului. Astfel s-a observat că persoanele ce nu luau micul dejun aveau un nivelul crescut al colesterolului şi al glicemiei.

 

C.A.

Neolife Medical Center oferă un cadou pacienților oncologici. “Care dintre noi?”, un film motivațional, inspirat din realitate

Un centru medical din Capitală oferă o șansă pacienţilor oncologici de a vedea boala dintr-o altă perspectivă, prezentând un film artistic pe cât de...

S-au publicat modificările ordonanței pentru părinții care stau acasă cu copiii în pandemie

Părinții care stau acasă pentru îngrijirea copiilor care nu merg la școală sau grpdiniță din cauza restricțiilor nu mai primesc zile libere plătite, dacă...

Tir de critici împotriva Comisiei Europene pentru secretizarea contractelor pentru vaccinuri. Ce profituri face industria Farma din pandemie

UE pariază viitorul cetățenilor săi și al economiei europene pe vaccinuri. Dar care sunt termenii acestui pariu și cât de mult vor trebui să...

Profilul „cârtiței” de la „Operațiuni Speciale” Brașov

Surse judiciare creionează pentru STIRIPESURSE profilul ofițerului Emanoil Mirică, care se pare că era șeful Biroului de Operațiuni Speciale, din cadrul Direcției de Operațiuni...

Cercetătorii redau vederea pierdută la șoareci, printr-o intervenție genetică de reîntinerire a celulelor

Își amintesc celulele vechi și deteriorate cum era să fii tânăr? O echipă de cercetători de la Harvard afirmă că a reprogramat neuronii în...