32.3 C
București
miercuri, 28 iulie 2021 - 13:32

De ce să mâncăm cireșe

spot_img

Cireșele au cel mai scăzut conţinut de calorii și sunt surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale de care organismul are nevoie

cirese

Există nenumărate beneficii pe care le poţi avea atunci când consumi cireşe. Iată câteva dintre ele:

Îți energizează organismul

Consumul de cireșe ajută la creșterea nivelului de energie în mod natural. Majoritatea calorilor din cireșe provin din zaharuri naturale, care ajută la îmbunătățirea stării de spirit și cresc nivelul de energie.

Te ajută să dormi mai bine

Dacă ai o predispoziție pentru insomnie, ia în considerare consumul de cireșe în mod regulat pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Cireșele conțin melatonină, care te ajută să dormi mai bine.

Sunt bune pentru ochi

Un alt motiv incredibil pentru a consuma cireșe în fiecare zi este faptul că sunt benefice pentru ochi. Cireșele conțin o cantitate mare de vitamina A, de aproximativ 20 de ori mai multă decât căpșunile sau afinele. O parte a acestei vitamine este de beta-carotenul, care ajută la menținerea sănătății ochilor, dar și la îmbunătățirea vederii. Retinolul este o altă parte din vitamina A, care menține pielea sănătoasă.

Ajută la prevenirea cancerului

Știați că prin consumul de cireșe în mod regulat puteți combate anumite tipuri de cancer? Cireșele conțin antioxidanți naturali puternici, care luptă cu radicalii liberi şi protejează celulele din corp de acţiunea nocivă a acestora.

Îmbunătățesc digestia

Grație conținutului de fibre, cireșele îmbunătățesc sistemul digestiv și contribuie la reducerea nivelului de colesterol. O mână de cireșe conține aproximativ un sfert din fibra de care aveți nevoie într-o zi.

Calmează durerea și reduc inflamația

Pigmentul antocianic din cireşe, care dă culoarea roşie fructului, este recunoscut pentru efectele sale de reducere a inflamaţiilor şi a durerilor. Cireșele sunt o mare sursă de antociani, care pot ajuta la reducerea durerii și inflamației de la diferite boli cronice, inclusiv gută și artrită.

Ajută la prevenirea crampelor musculare

Potasiul conținut de cireșe ajută la ameliorarea și prevenirea crampelor musculare, deci este întotdeauna o idee bună să consumați cireșe înainte sau după antrenament. Cireșele pot ajuta, de asemenea, la ameliorarea durerilor menstruale.

Îmbunătățesc funcțiile creierului

Dacă uitați ușor, cireșele pot fi un aliat de nădejde în lupta cu pierderile de memorie indiferent de vârstă. Cireșele sunt cunoscute sub numele de “aliment pentru creier”, deoarece sunt bogate în antioxidanți puternici numiți antociani, care sunt foarte buni pentru creier. De asemenea, pot preveni instalarea unor boli neurodegenerative cum sunt demenţa sau boala Alzheimer.

Benefice pentru inimă

Consumul de cireșe poate reduce riscul de boli de inimă, și în general, sunt bune pentru sănătatea inimii. În plus, mineralele precum potasiul, fierul, cuprul, zincul, cuprul şi manganul ajută la păstrarea unui ritm cardiac normal şi sunt elemente cheie pentru un transport eficient al substanţelor nutritive către organele vitale.

C.A.