9 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 1:24
No menu items!

De ce protestează agricultorii?

spot_img

Reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Federaţiei  Crescătorilor de Bovine din România (FCBR)  şi Holstein.Ro cer modificarea Codului fiscal la secţiunea de impozite pe arendă, subvenţii, tractoare şi utilaje agricole, precum şi alocarea subvenţiei de 220 euro/ha, a comunicat marţi LAPAR.

De asemenea, fermierii pretind şi ca subvenţia la bovine să fie de 628 lei/cap, exploataţiile agricole să fie protejate, precum şi rezolvarea litigiului intervenit între Curtea de Conturi şi APIA, “legat de declaraţiile pe proprie răspundere ale fermierilor şi crescătorilor de bovine privind datoriile la bugetele de stat şi locale”.

LAPAR a precizat că acest miting este autorizat de Primăria Municipiului Bucureşti, manifestaţia neavând nicio legătură sau caracter politic.

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România împreună cu Federaţia Crescătorilor de Bovine din România (FCBR) şi Holstein.RO organizează miercuri , la ora 11.00 în Piaţa Victoriei, mitingul “ SOS Salvaţi Agricultura României!”.

Iniţial ar fi trebuit să participe şi Asociaţia Naţională Profesională Legume –Fructe din România, însă a comunicat marţi că în urma consultărilor cu majoritatea membrilor s-a luat decizia sa nu participe la miting, menţionând faptul că în perioada următoare sunt programate o serie de întâlniri cu reprezentanţii Ministerului Agriculturii pentru definitivarea unei strategii de dezvoltare pe termen lung a sectorului legume – fructe.