3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:44
No menu items!

De ce nu se strică burgerii de la McDonald’s – VIDEO

spot_img

În reţeta folosită de McDonald’s nu sunt menţionați conservaţi speciali, care ar putea opri mucegăirea produsului

mcdonalds-burger

Kenji Lopez-Alt, chef la un restaurant şi blogger la Serious Eats, a realizat un experiment ca să afle de ce unele produse fast-food par să reziste veşnic.

În urmă cu câteva zile, pe Buzzfeed a fost publicat un clip care arată că burgerii de la McDonald’s par neschimbaţi după 30 de zile, în timp ce burgerii produşi de alte fast-food-uri mucegăiesc, aşa cum este normal să se întâmple, scrie descopera.ro.

Există mai multe teorii care explică perfecta conservare a burgerilor de la McDonald’s: prezenţa unor conservanţi, cantitatea mare de sare, deshidratarea produsului, lipsa aerului şi a sporilor de mucegai.

Ultima teorie cade din start, pentru că este imposibil ca un burger să fie preparat în lipsa aerului şi implicit a unor spori de mucegai, care sunt pretutindeni.

De asemenea, în reţeta folosită de McDonald’s nu sunt menţionați conservaţi speciali, care ar putea opri mucegăirea produsului.

Comparând aceşti burgeri cu unii produşi chiar de el, bucătarul a observat că nici aceştia nu se strică foarte mult după trei săptămâni. Burgerii preparaţi de el nu aveau sare, deci şi această explicaţie cade.

Secretul pare să fie deshidratarea burgerului. În prima săptămână a experimentului, burgerul şi-a pierdut un sfert din greutate, prin urmare s-a uscat. Fără umezeală, mucegaiul nu se poate dezvolta.

McDonald’s foloseşte burgeri subţiri, care se usucă foarte repede, înainte de a se strica. Dar, dacă un burger nu este lăsat la aer, ci ţinut într-o pungă de plastic, unde nu se poate usca, atunci va mucegăi într-o săptămână.

Astfel, diferenţa constă în grosimea sandvişului şi în cantitatea de apă pe care o conţin ingredientele.

Experimentul realizat de Kenji nu este menit să încurajeze consumul de produse McDonald’s, dar vrea să demonstreze că nu trebuie interpretate greşit aceste clipuri care apar pe internet.