-0.1 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 8:41
No menu items!

De ce nu se înțeleg PSD și PNL pe certificatul verde: PSD vrea teste gratuite pentru bugetari, PNL vrea și pentru privați

spot_img

Impunerea certificatului verde a ajuns în impas, în cadrul coaliției de guvernare, pentru că cele două mari partide, PSD și PNL, nu se înțeleg asupra condițiilor. Liderul PSD Vasile Dîncu a explicat că formațiunea sa ar fi vrut ca testarea să fie gratuită pentru bugetari, pentru cei care nu dețin certificat verde, iar PNL nu a fost de acord dacă nu se ia aceeași măsură și pentru firmele private.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a explicat, la Digi24, că discuțiile s-au oprit în primul rând pentru că viziunile ministrului PSD al Sănătății, Alexandru Rafila și cea a președintelui PNL Florin Cîțu, nu coincid, dar și pentru că Parlamentul este în vacanță.

„Pot să spun sincer că în afară de acest dialog, dar și acest dialog, un dialog de la distanță, care nu are substanță, că de foarte multe ori dialogul dintre domnul Rafila și domnul Cîțu se referă la lucruri diferite, după cum am observat eu, pentru că unul este dintr-un Parlament care se află acum în vacanță și celălalt este din focul bătăliei cu pandemia. Eu cred că în proxima ședință pe care o facem în coaliție vom rezolva cele mai importante teme și inclusiv cele care au făcut obiectul dezbaterii”, a declarat Vasile Dîncu.

Dîncu a mai explicat că proiectul lui Alexandru Rafila incliudea, pe lângă vaccinare și deținerea unui certificat verde, și componenta testării pentru funcționarii publici.

„Până la urmă, noi am vrut să-i sprijinim în primul rând pe cei care lucrează în serviciile esențiale pentru testare, de exemplu în serviciile esențiale ale statului, la funcționarii publici. Atunci, domnul Cîțu a vrut să replice că ar trebui să dăm la toată lumea teste gratuite. și la cei care lucrează în zona privată și au existat dezbateri, este firesc”, a mai spus ministrul Apărării.

Marilena Nedelcu