8.8 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 5:00

De ce nu participă Victor Ponta la Marşul Solidarităţii de la Paris

Ponta explică, într-o postare pe Facebook, de ce nu va lua parte la manifestaţia organizată duminică în capitala Franţei

Ponta_Guvern 2

Premierul Victor Ponta a salutat, într-o postare făcută sâmbătă pe contul său de Facebook, participarea preşedintelui Klaus Iohannis la Marşul Solidarităţii organizat duminică, la Paris, în memoria victimelor atentantelor teroriste de zilele trecute.

Şeful Guvernului le răspunde, în aceeaşi postare, şi celor care se întrebau dacă va lua parte şi el la manifestaţia de duminică, la care şi-au anunţat deja prezenţa mai mulţi premieri vest-europeni, între care cel al Marii Britanii, David Cameron, premierul spaniol, Mariano Rajoy, premierul Italiei, Matteo Renzi, dar şi cancelarul german Angela Merkel.

Salut faptul că România va fi reprezentată la cel mai înalt nivel (prin Președintele Iohannis) mâine la Marșul Solidarității de la Paris. Suntem alături de familiile victimelor, de poporul francez, de toți cei care cred în valorile noastre fundamentale.

(pentru cei care mi-au cerut opinia referitor la participare – era foarte rău să nu fie nimeni din România mâine la Paris; din moment ce merge președintele, prea mulți reprezentanți ar fi fost un pic nefiresc).

Victor Ponta
mesaj pe Facebook

Ponta şi-a încheiat mesajul de pe contul de Facebook cu o imagine – viral pe reţeaua de socializare – sloganul “Nous sommes tous Charlie”, scris cu majuscule de culoare albă pe fond negru, în semn de doliu pentru victimele atentatului terorist de la redacţia săptămânalului satiric.