20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:20
No menu items!

De ce nu mai vor mii de bucureșteni din sectorul 6 să-și ducă micuții la școală cu mașina sau cu RATB

spot_img

Locuitorii din cartierul ANL Brâncuși, din sectorul 6 au inițait o campanie de strângere de semnături pentru construirea unui complex școlar, format din creșă, grădiniță și școală. Oamenii sunt sprijiniți în demersul lor de Fundația Din Suflet, Pentru Suflet, condusă de Ștefan Florescu, fundația deschizând corturi special amenajate pentru strângerea semnăturilor.

UNIȚI RIDICĂM ȘCOALA se numește campania demarată la nivelul sectorului 6, în care locuitorii cartierului Constantin Brâncuși vor să arate autorităților că sunt extrem de necesare, în apropiere, școala, grădinița și creșa, așa cum, de fapt, au și promis, în ultimii 11 ani, toți edilii sectorului 6.

Cartierul de locuințe pentru tineri, ANL Constantin Brâncuși a fost ridicat și dat în folosință în 2004, iar aici locuiesc aproximativ 8.600 de persoane. Mulți dintre tinerii repartizați aici și-au întemeiat, între timp familii și au copii. Ei trebuie să meargă cu mașina în traficul din Drumul Taberei și Ghencea, în fiecare dimineață și după-amiază, pentru a-și duce copiii la o unitate de învățământ. Zona cartierului este deservită doar de o singură linie RATB, iar cea mai apropiată unitate de învăţâmânt, atât şcolar, cât şi preşcolar, este situată la o distanţă măsurată în kilometri.

Campania “Uniți Ridicăm Școala” își propune să aduca la masa negocierilor pe toți cei responsabili în construirea unui complex școlar – de la Primăria sectorului 6 și Consiliul General al Municipiului București, la Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației.

Fundația Din Suflet, Pentru Suflet îi ajută pe cetățenii cartierului, care își doresc ca micuții lor să aibă școala aproape de casă, să beneficieze de toate condițiile unui proces educațional normal, așa că a pus la dispoziție câteva puncte de sprijin în zonă, unde oamenii pot semna pentru această petiție:

– Strada Valea Oltului/ strada Valea Ialomiţei,

– strada Valea Ialomiţei/ strada Valea Doftanei,

– Aleea Pasărea în văzduh-capătul autobuzului 168

– în Parcul Constantin Brâncuşi.

Ulterior, anexând listele cu semnături, vom înainta petiţii către Primăria Sectorului 6, Consiliul Local Sector 6, Primăria Municipiului Bucureşti, Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Inspectoratul Şcolar Sector 6, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi către Ministerul Educaţiei, astfel că promisiunea făcută la darea în folosinţă a cartierului, aceea de a avea creşă, şcoală şi grădiniţă, să devină realitate.

Ștefan Florescu, președintele Fundației Din Suflet, Pentru Suflet