24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:45
No menu items!

De ce nu mai participă Gheorghiță Mateuț la dezbaterea cu judecătoarea Camelia Bogdan

spot_img

Profesorul consideră inoportună întâlnirea cu magistratul din Dosarul „Telepatia”

Gheorghita_Mateut_SZ

Site-ul de specialitate juridice.ro a amânat dezbaterea care trebuia să aibă loc, luni seară, după ce profesorul Gheorghiţă Mateuţ, care urma să participe la sesiunea de discuții, alături de judecătoarea Camelia Bogdan, a considerat că demersul ar fi unul nepotrivit după ce a reclamat-o la CSM pe magistratul care a pronunțat sentința în Dosarul „Telepatia”.

Filmul iniţiativei pentru această dezbatere şi amânarea/anularea ei au fost devoalate, pentru Sursa Zilei, de unul dintre organizatori. Juridice.ro a înlocuit tema de dezbatere cu un alt subiect aprins, respectiv arestarea, la care participă doi procurori (Alexandra Lăcrănjean şi Teodor Manea), decanul Baroului Bucureşti şi vicepreşedintele Curţii de Apel Bucureşti. Profesorii Gheorghiţă Mateuţ şi Viorel Roş ar fi acceptat, încă din 21 august, propunerea de a intra în discuţii deschise pe marginea subiectului incompatibilităţii judecătorului care a dispus sechestrul asigurător de a mai judeca fondul cauzei.

Lansarea acestei sesiuni de dezbaterii a fost determinată de publicarea unei pseudoanalize chiar de către judecătorul care l-a condamnat pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare în dosarul ICA, articol postat de Camelia Bogdan pe site-ul juridice pe 20 august, la câteva zile după sentinţă şi înainte de motivarea acesteia. Nici chiar contestaţiile depuse de avocaţi împotriva măsurilor asigurătorii nu fuseseră soluţionate până la acea dată. Articolul a generat o avalanşă de noi critici împotriva magistratului, astfel că, deşi a doua zi toţi participanţii au reconfirmat participarea la dezbateri, Camelia Bogdan a fost reclamată la CSM pentru imixtiunea în activitatea unui alt judecător (întrucât erau în curs de judecare contestaţiile la sechestrul din dosarul ICA, iar magistratul făcuse referire şi la dosarul „Loteria” nefinalizat la acea dată).

Pe 25 august, profesorul Gheoghiţă Mateuţ a transmis organizatorilor şi participanţilor un mail în care solicita amânarea dezbaterii, considerată acum inoportună, până la o dată la care aceasta să nu se intersecteze cu activităţi procedurale în curs.

Despre (in)compatibilități penale

Având în vedere ultimele evoluții la nivel procedural, la inițiativa domnului av. prof. univ. dr. Gheorghiță MATEUȚ, cu acordul celorlalți speakeri, dezbaterea a fost amânată pentru o dată care va fi anunțată în timp util.
Vă mulțumim pentru înțelegere

Echipa JURIDICE.ro
25.08.2014

Mihaela Chiper