-1.4 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022 - 21:56
No menu items!

De ce nu au fost amendați Klaus și Carmen Iohannis pentru că nu au purtat mască la Sibiu. Răspunsul Inspectoratului Județean al Poliției

spot_img

Autorităţile din Sibiu au argumentat de ce președintele Klaus Iohannis şi soția sa, Carmen Iohannis, nu au fost sancţionaţi pentru că nu au purtat mască de protecţie pe stradă, deşi acest lucru era obligatoriu prin decizie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU). În răspunsul adresat unui sibian care a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Sibiu în acest caz, reprezentanții IPJ fac referire la un articol din hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care vorbeşte despre “activităţi în spaţii publice deschise”.

Sibianul care i-a reclamat pe Klaus şi Carmen Iohannis că nu au purtat mască de protecţie la ieşirea de la un eveniment care a avut loc în Biserica Evanghelică din Sibiu a primit răspuns de la Poliţie.  

“În urma verificărilor efectuate privind petiţia dumneavoastră (…) vă comunicăm faptul că nu au rezultat aspecte de încălcare a cadrului legal. Vă informăm că, pe raza municipiului Sibiu, la data de 10.10.2021 erau aplicabile prevederile articolului 2, litera b, din Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu numărul 71 privind prelungirea stării de alertă precum şi pentru aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a contaminării cu virusul SARS-COV-2“, se arată în răspunsul semnat de şeful IPJ Sibiu.  

Articolul invocat prevede excepţii de la portul măştii de protecţie în spaţii deschise, iar alineatul face referire la “persoane care desfăşoară activităţi în spaţiile publice deschise, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”.  

Sibianul a trimis, la începutul lunii noiembrie, Ministerului Afacerilor Interne o plângere care îl vizează pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe soţia acestuia, Carmen. 

Bărbatul reclama că, în 10 octombrie, Klaus şi Carmen Iohannis au participat la Sibiu la redeschiderea Catedralei Evanghelice la finalul unui lung proces de reabilitare, dar, pe stradă, după ce au ieşit din biserică, niciunul nu purta masca de protecţie. 

În Sibiu, masca era obligatorie în acel moment, după ce rata de infectare ajunsese la 8,5 la mie.

Raluca Dan