10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:45

De ce nu anunță oficial Victor Ponta candidatura la prezidențiale

spot_img

Lista stângii pentru prezidențiale s-a redus. Au rămas Victor Ponta și Sorin Oprescu

Ponta 2_SZ

Președintele PSD, Victor Ponta, a spus, luni seară, la România TV, că îi convine foarte mult ca analiștii să-l considere „terminat” și cu frică de a candida, pentru că această poziție îl avantajează.

Ponta a precizat că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, poate să candideze, dar el nu va fi candidatul PSD. Ar fi putut fi al USL, dar, dacă alianța nu mai există, Tăricenau poate candida individual. Ponta a precizat că PSD îl va susține pe Tăriceanu, în turul 2, dacă, în turul 1, candidatul PSD nu va reuși.

Și despre primarul Sorin Oprescu, liderul PSD a spus că ar putea candida, dar ca independent. În privința sa, Ponta a precizat că nu vrea încă să-și ajunțe oficial candidatura, pentru că, în opinia sa, „poziția de favorit nu este bună”.

Pot candida și eu, dar îmi convine foarte tare să văd analiștii de dreapta care spun că Ponta e terminat, că îi e frică, că nu vrea să candideze. Mă favorizeaz acest lucru. Postura de favorit nu e bună. Prefer să fiu cel care nu are nici o șansă

Victor Ponta
președintele PSD

În opinia sa, „lista candidaților stângii s-a cam redus – am rămas eu și Sorin Oprescu”.

Valeriu Motoc