18.6 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 14:13

De ce nu a fost eliberat Liviu Dragnea din penitenciar: Nu a dat dovadă de un comportament exemplar și are prea puține recompense

Liviu Dragnea „nu a dat dovadă de un comportament exemplar“, a primit 8 recompense, foarte puține pentru a putea fi eliberat, se arată în motivarea magistraților Judecătoriei Sectorului 5, care au decis marți să nu îl elibereze condiționat pe Liviu Dragnea din Penitenciarul Jilava. Totodată, în motivare se face referire și la o sentință anterioară a lui Liviu Dragnea și spune că vorbim de „un concurs de două sancțiuni“.

Judecătorii mai spun în motivarea prin care este respinsă eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea că ”nu și-au format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Mai mult, ei arată că ”scopul pedepsei nu poate fi atins la acest moment prin liberarea petentului”, adăugând că ”raportat la funcţia de exemplaritate a pedepsei, fiecare cetăţean trebuie să fie conştient de consecinţele la care s-ar expune în cazul încălcării legii penale”.

Motivarea integrală AICI