17.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 7:37
No menu items!

De ce nu a avut loc și Florin Cîțu în delegația premierului Ciucă în Ucraina

spot_img

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, după vizita la Kiev de marți, pe care a efectuat-o împreună cu Marcel Ciolacu, că absența lui Florin Cîțu din delegație s-a datorat faptului că „au fost două vizite planificate separat”, dar și că numărul delegaților era limitat.

„Au fost două vizite planificate separat, a fost vorba de numărul membrilor care trebuiau să faca parte din delegație, condiționat fiind de condițiile de securitate din Kiev”, a declarat miercuri, la o zi după vizita la Kiev, premierul Nicolae Ciucă.

Șeful Guvernului a mai precizat că invitația a primit-o de la premierul Ucrainei, iar delegația „a fost stabilită pe canalele diplomatice prin MAE”, încă de acum două săptămâni.

Precizările lui Ciucă vin în contextul în care prim-ministrul și ministrul de Extrene au fost însoțiși, în vizita oficială în Ucraina, doar de Marcel Ciolacu, șef al Camerei Deputaților, nu și de președintele Senatului, Florin Cîțu. Ambii șefi din Parlament primiseră invitații pentru o vizită oficială miercuri, de la șeful Radei Supreme din Ucraina. Chiar și marți, Florin Cîțu declara că va merge și el în Ucraina cu Marcel Ciolacu, însă nu a precizat când. De altfel, Cîțu a fost primul înalt oficial al statului român care a anunțat că este invitat în vizită oficială la Kiev, pe 13 aprilie. ciuca ucraina

M. Nedelcu