3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:43
No menu items!

De ce ne roadem unghiile?

spot_img

De ce ne roadem unghiile?

Onicofagia este termenul medical folosit pentru a descrie obiceiul compulsiv de roadere a unghiilor, acesta fiind un comportament de „automutilare”.

Persoanele afectate sunt cele timide, închise în ele, anxioase, lipsite de afectuozitate, cauze fiind și certurile în familie, neintegrarea socială, etc, acesta reprezentând un mod prin care individul își exprimă agresivitatea către el însuși și nu către lumea exterioară.

Rosul regulat al unghiilor poate crea probleme de sănătate. Zona din jurul unghiilor poate sângera şi se poate infecta. Bacteriile şi virusurile pot trece de la degete pe faţă şi gură făcându-vă vulnerabili la infecţii digestive (dizenteria), herpes, (deterioarea smalutului dintilor) si chiar pot transmite virusi periculosi precum virusul hepatitei virale de tip A.

Principala cauză a acestui obicei ar putea fi lipsa sau excesul de stimulare. Când aceste persoane se află sub prea mult stres, ele simt că roaderea unghiilor îi va ajuta să elibereze tensiunea și vor putea face față emoțiilor mult mai usor. Pentru unii dintre ei, roaderea unghiilor este o reacție naturală a organismului față de plictiseală. Un alt factor psihologic care poate duce la roaderea unghiilor este că, în cazul în care o persoană se simte vinovată din anumite motive, va avea tendința să se autopedepsească prin suferință.

C.I.