21.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 14:25
No menu items!

De ce lipsește Berlusconi de la Congresul PPE

spot_img

Mulți și-au pus întrebarea de ce nu a mai venit Silvio Berlusconi la București, la Congresul PPE, organizat la Palatul Parlamentului. Cotidianul Corriere della Sera avansează niște ipoteze, bazate pe informații obținute din anturajul fostului premier italian, care a anulat in extremis două întâlniri importante, Congresul PPE de la Bucureşti şi un prânz privat la Roma, cu actualul premier italian, Mario Monti.
Potrivit cotidianului italian, Berlusconi este oficial „foarte răcit”, dar neoficial, fostul premier italian este foarte afectat de scandalurile de corupţie în care a fost implicat, în ultima perioadă, partidul său de centru-dreapta, Poporul Libertății (PdL) astfel că evită să mai reprezinte formațiunea la evenimente oficiale.

O altă explicație oferită de cotidianul milanez pentru absenţa lui Berlusconi de la Congresul PPE ar fi că este  de afpt o mişcare strategică, decisă în ultima clipă, şi din cauza unei declaraţii a Danielei Santanche, membru marcant al PdL – „Secretarul general al PdL, Angelino Alfano, şi toţi liderii partidului nostru ar trebui să îşi dea demisia, deoarece PdL nu mai există. Trebuie refăcut totul de la început”.