3.9 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 15:15
No menu items!

De ce infracțiune poate fi acuzat Ludovic Orban

spot_img

Premierul Ludovic Orban ignoră hotărârea Parlamentului de a prezenta săptămânal un raport privind activitățile desfășurate în cadrul campaniei antiepidemie. Președintele Senatului spune că premierul comite infracțiunea de abuz în serviciu.

Orban consideră că în acest moment Parlamentul nu este funcțional și astfel nu va merge să prezinte un raport al măsurilor luate pentru combaterea epidemiei de coronavirus. El a spus că doar în momentul în care va fi invitat printr-o procedură parlamentară sau constituțională se va prezenta.

„Eu am anunțat, unde să mă duc la Parlament, că parlamentarii stau acasă și nasc tot felul de inițiative… Eu informez periodic cetățenii cu privire la măsurile luate. Parlamentul nu există. Când se va lua activitatea parlamentară și printr-o procedură parlamentară sau constituțională voi fi invitat la Parlament, cu siguranță că voi fi prezent.”, a spus Ludovic Orban.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, președintele Senatului, Robert Cazanciuc, fost ministru al justiției, a spus că, dacă premierul refuză respectarea unei hotărâri a Parlamentului, comite o infracțiune. „Este abuz în serviciu”, a spus Cazanciuc.