20.2 C
București
marți, 22 iunie 2021 - 8:29

De ce femeile preferă bărbații cu simțul umorului?

spot_img

De ce femeile preferă bărbații cu simțul umorului?

Femeile au o înclinație genetică spre un anumit tip de bărbați. Ele vor să fie mereu pe lângă cei cu simțul umorului, susțin cercetătorii de la Universitatea Stanford.

Specialiştii au descoperit că atunci când femeile sunt expuse la umor, regiunile din creier asociate cu recompensa devin mai active. Ei sunt de parere ca rolul bărbaților este de a da naștere umorului, iar femeile trebuie să îl aprecieze.

Experții au scanat creierul unui număr de 22 de subiecți de sexe diferite cu vârsta între 6 și 13 ani, în timp ce ei vizionau videoclipuri cu conținut amuzant. Creierul feminin a reacționat mai productiv în fața umorului, potrivit „Social Neuroscience”. Acesta este motivul pentru care femeile își aleg cu predilecție parteneri cu simțul umorului.

Constatările susţin ideea potrivit căreia femeile au evoluat pentru a aprecia umorul, în timp ce bărbaţii au evoluat pentru a-l produce. Potrivit acestei idei, femeile consideră  în funcție de aceste capacităţi, bărbaţii sunt sau nu parteneri potriviţi din punct de vedere genetic.

Ei au mai adăugat că aceste constatări sugerează că abilitatea de a alege un partener ca răspuns la umor este mai eficientă în rândul femeilor, „deoarece creierul feminin şi mai ales circuitele de recompensare sunt mai bine sunt mai bine pregătite din punct de vedere evolutiv pentru a răspunde în mod corespunzător”.

Prin urmare, rezultatele studiului indică faptul că femeile experimentează mai multe sentimente pozitive, comparativ cu bărbaţii.

C.I.